Pianiste Regina Albrink in ’t Mosterdzaadje

Pianiste Regina Albrink in ’t Mosterdzaadje
©RTV Seaport/PR

De Noordhollandse Regina Albrink heeft een grote schare van fans wereldwijd om zich heen opgebouwd. Beroemd zijn haar pianorecitals die ze traditioneel op Tweede Kerstdag geeft in het Amsterdamse Concertgebouw. In ‘t Mosterdzaadje krijgen we daar op vrijdag 30 oktober om 20.00 uur een voorproefje van. Met Beethoven (Für Thérèse), vier Impromptus van Schubert en de Grande Polonaise Brillante van Chopin  heeft ze weer een oorstrelend programma samengesteld.

‘De driedelige Sonate op. 78, in Fis , “Für Thérèse” was een favoriet van Beethoven zelf, maar wordt maar zelden uitgevoerd. Er zitten prachtige passages in die ook wel aan Schubert doet denken. Heel lieflijk en teer: een groter contrast met de Appassionata die hij 5 jaar eerder componeerde , is eigenlijk niet denkbaar” , aldus Regina.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 Reserveren: penningmeester@mosterdzaadje.nl of onder concertagenda op de website www.mosterdzaadje.nl