Terugluisteren Home Alone 20 oktober

Terugluisteren Home Alone 20 oktober
© RTV Seaport

Dinsdagmiddag 20 oktober was het live-radioprogramma Home Alone,  gepresenteerd door Theo Koster en Netty Struijs te horen. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met de Stichting Welzijn Velsen. 

Als eerste werd gebeld met Gerardo Eijbersbergen van de VVV.  Ondanks de Coronamaatregelen had Gerardo een mooi lijstje voor een bezoek aan o.a. musea in de regio. Zoals een bezoek aan de tentoonstelling ‘Kasteeel Brederode en Onderduikers en verdwenen buitenplaatsen’  en de zandsculpturen in Zandvoort.

Vervolgens werd gebeld met Eric Smit van het Sportloket Velsen. Ook de sport in Velsen wordt hard getroffen door de Coronamaatregelen. Eric  gaf een opsomming van wat er nog wel  mogelijk was in de sportaccommodaties, zwembad en op de sportvelden in Velsen.

Het tweede uur werd gebeld met Bas Kuntz, voorzitter bestuur Citymarketing Velsen en .IJmuiden. Hij vertelde dat er dit jaar  helaas geen fysiek jaarcongres plaatsvindt maar op 10 november een virtueel congres met een interactief programma inclusief een aangeleverde borrel box. Verder is voor Velsenaren de website https://bezorgeninvelsen.nl weer actief. Deze website  biedt een overzicht van bijna 100 restaurants, cateraars, traiteurs en cafetaria’s die aan huis bezorgen of waar afgehaald kan worden.

Vervolgens kwam boswachter Jowien van der Vegte aan het woord over de drukte afgelopen weekend in de Heerenduinen en Duin en Kruidberg. Verder ging zij in op de werkzaamheden die in het duingebied  plaatsvinden. Struiken zoals de Amerikaanse vogelkers en het ruige grassen  worden verwijderd omdat die steeds harder groeien door de stikstofdepositie waardoor kleine bloementjes en plantjes geen kans krijgen die heel belangrijk zijn voor de bijen.

Het programma Home Alone wordt herhaald op donderdagmorgen tussen 10 en 12 uur en is terug te luisteren via bijgaande link