Schuberts ‘Winterreise’ in ‘t Mosterdzaadje

Schuberts ‘Winterreise’ in ‘t Mosterdzaadje
©RTV Seaport/PR

De huiveringwekkende liederencyclus ‘Die Winterreise’ van Schubert bestaat uit 24 liederen van schoonheid, verdriet en loutering. Op vrijdag 16 oktober om 20.00 uur worden deze in ‘t Mosterdzaadje gespeeld en gezongen door de veelzijdige musicus Mattanja van den Bos.

In de afgelopen jaren ondernam deze sopraan meermaals deze eenzame, muzikale reis, daarmee de oer-uitvoering van Schubert spiegelend. Want, toen Franz Schubert (1797-1828)  ‘die Winterreise’ voltooid had in 1827, bracht hij deze in intieme kring ten gehore, waarbij hij zichzelf met zijn lichte, hoge stem op de piano begeleidde.

Mattanja van den Bos (1984) is klassiek zangeres, violiste, multi-instrumentalist en componiste. Viool studeerde ze aan het conservatorium van Enschede haar zangstudie voltooide ze aan het conservatorium in Amsterdam. Ze deed de internationale opera academie te Tivoli en won de 1e prijs op het internationale operaconcours Piero Sardelli te Rome (2013). Als singer-songwriter, violiste en zangeres trad ze op in o.a. New York, Buenos Aires en Kaapstad.