Velsense VoorleesExpress bestaat een jaar

Velsense VoorleesExpress bestaat een jaar
©bibliotheek Velsen

Het is een jaar geleden dat de Bibliotheek Velsen van start ging met VoorleesExpress Velsen. Een landelijk programma, dat succesvol is in het verbeteren van taalvaardigheid van kinderen door twintig weken voor te lezen in de veilige thuissituatie. Voor Velsen werd dit mogelijk gemaakt door sponsoring van gemeente Velsen en de Rotary Club Santpoort.

De eerste helft van het jaar verliep voortvarend; enthousiaste voorlezers meldden zich aan. In de tweede helft van het schooljaar kwam Corona met de lock-down. Daardoor werden de huisbezoeken noodgedwongen stilgelegd. De voorlezers bedachten mooie oplossingen en werd online-voorlezen opgestart en woordspelletjes gedaan via WhatsApp.

In juli zijn de huisbezoeken hervat volgens de regels van het RIVM. Al zijn, niet alle trajecten opgestart hebben toch vier gezinnen volledig afgerond en acht gezinnen bijna.

Ook staan er vier nieuwe gezinnen klaar om te starten met het voorlezen voor het vergroten van (taal)kansen in de veilige thuissituatie. De bibliotheek wil dit jaar bij minimaal dertig nieuwe gezinnen starten.

Wil jij helpen? Meld je aan als VoorleesExpress Vrijwilliger bij Bibliotheek Velsen door te mailen naar jwinkel@bibliotheekvelsen.nl.