Hondencontrole

Hondencontrole
© RTV Seaport /Ton van Steijn

Hondencontrole

Binnenkort controleert een aantal hondencontroleurs de aanwezigheid van honden.  De hondencontroleurs van de firma Legitiem B.V. doet dit in opdracht van gemeente Velsen. Er wordt gecontroleerd aan de hand van de gemeentelijke belastingadministratie. De hondencontroleurs werken volgens de coronarichtlijnen van het RIVM. En zij legitimeren zich met een door de gemeente verstrekt legitimatiebewijs.

Waarom controle?

Wie een hond heeft moet dat melden bij de gemeente en moet hondenbelasting betalen. De gemeente verstuurt de aanslagen daarvoor. Om dat goed te kunnen doen controleert de gemeente regelmatig op hondenbezit. Bent u niet thuis en vermoedt de hondencontroleur dat u een hond heeft die nog niet geregistreerd staat? Dan laat de hondencontroleur een informatiebrief met een aangiftebiljet hondenbelasting achter.

Voorkom een boete

Heeft u sinds kort een hond en was u nog niet in de gelegenheid om daarvan aangifte te doen?  Dan kunt u uw hond alsnog aanmelden bij de werkeenheid Belastingen en Invordering. U kunt een aangiftebiljet hondenbelasting downloaden via https://www.velsen.nl/producten/hondenbelasting.

Ook kunt u bellen voor het aangiftebiljet hondenbelasting via 0255-567322. Als u geen aangifte doet  en de hondencontroleur treft wel een hond aan, dan betaalt u niet alleen de aanslag hondenbelasting, maar ook een boete.

Meer informatie over hondenbelasting op www.velsen.nl.