Zee- en Havenmuseum extra open.

Zee- en Havenmuseum extra open.
©RTV Seaport/PR

Het Zee- en Havenmuseum is in de herfstvakantie van 10 t/m 18 oktober alle middagen, behalve maandag, geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Reserveren vooraf voor een tijdslot is momenteel verplicht en kan via de website van het museum.

De week valt samen met de week van de industriecultuur. In het museum vinden daarom diverse workshops plaats zoals tekenen door Eric J. Coolen, schilderen door Marcella van Zanten en workshops voor kinderen door het HEMLAB.  Inschrijven voor deze workshops kan via de website van de industriecultuur.

Vanaf 10 oktober exposeert de bekende Haarlemse tekenaar en illustrator Eric J. Coolen in de loodsenzaal met tekeningen die hij de afgelopen jaren in zijn eigen en klare stijl heeft gemaakt van markante gebouwen in IJmuiden. In de industriezaal zijn foto’s te bewonderen van een aantal (amateur)fotografen die tijdens de industriecultuurweek van 2019 zijn gemaakt. Deze foto van het verlichte museum is vorig jaar gemaakt door Ko van Leeuwen.

De tentoonstelling SAIL IJmuiden gaat de laatste weken in en loopt nog tot en met 31 oktober.

(Groot)ouders met kinderen kunnen met één van de vier speurtochten gerust door het museum lopen, natuurlijk met inachtneming van alle regels en met een reservering vooraf. Dit geldt ook voor het escapespel. Plan dus gauw uw bezoek en reserveer een tijdslot via www.zeehavenmuseum.nl.