Brand in stomerij IJmuiden: vuur vermoedelijk in meterkast gestart

Brand in stomerij IJmuiden: vuur vermoedelijk in meterkast gestart

De brandweer is vanmorgen bezig geweest met het blussen van een grote brand in een stomerij in IJmuiden. De situatie is inmiddels onder controle en rond 12.30 uur kon de brandweer weer vertrekken. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brand brak vanmorgen rond 10.00 uur uit aan de Lange Nieuwstraat. De brandweer kwam met meerdere wagens naar de stomerij en besloot op te schalen naar ‘grote brand’. Er kwam veel rook vrij en in verband met de hulpverlening werd de straat afgezet.

De woordvoerder van de brandweer vertelt dat ze denken dat het vuur waarschijnlijk in de meterkast is ontstaan. Inmiddels is de brand onder controle.

Hieronder een video van onze fotograaf Ton van Steijn