Geen Sinterklaasintochten in Velsen

Geen Sinterklaasintochten in Velsen
©RTV Seaport/Ton van Steijn

Vanwege Corona zal Sinterklaas dit jaar niet op grootse wijze in Velsen ingehaald worden. Na overleg met burgemeester Dales hebben de Sinterklaascomités van IJmuiden, Driehuis, Velsen-Noord en Velserbroek dit moeilijke besluit genomen.

Sinterklaasintochten brengen in Velsen altijd veel mensen op de been. In het overleg met de burgemeester gaven de comité’s aan dat dit een zorgpunt is. Het handhaven van de coronamaatregelen blijkt niet mogelijk te zijn.

Burgemeester Dales waardeert en ondersteunt de beslissing van de comité’s. In het overleg vroeg de burgemeester ook aandacht voor het uiterlijk van Piet en gaf aan dat de gemeente dat niet bepaalt. Wel merkte hij op dat:  “Sinterklaas als kinderfeest een Nederlandse traditie is, die zich aanpast aan maatschappelijke ontwikkelingen.”  De aanwezige comités gaven aan ook oog te hebben voor die maatschappelijke ontwikkelingen. Zij beraden zich er op hoe zij hier het beste mee om kunnen gaan.

%d bloggers liken dit: