Tóch een festivalgevoel dankzij Velsen Virtueel

Tóch een festivalgevoel dankzij Velsen Virtueel
© RTV Seaport / PR

Tóch nog een beetje festivalgevoel! Op zondag 9 augustus organiseren de grootste evenementen die dit jaar niet doorgaan vanwege corona een gratis virtueel festival waarbij muziek en cultuur centraal staan.

In een zeven uur durend festivalprogramma worden oude beelden en interviews gekoppeld aan optredens in coronatijd – op lege festivalterreinen en op bijzondere locaties in Velsen. Het Velsen Virtueel Festival is van 15.00 tot 22.00 uur te zien op RTV Seaport (Ziggo kanaal 40) en verschillende livestreams op internet en social media. Daardoor kan iedereen het festival meemaken. In de tuin, op het strand, in het park of op het terras!

Initiatiefnemers van het festival zijn de projectgroepleden van PreSail IJmond onder aanvoering van Thijs Huijbens. Zij zijn er samen met Zomerfestival.IJmuiden, Dorpsfeest Santpoort, LatinVillage, Koningsdag, Stadsschouwburg Velsen en Telstar in geslaagd een aantrekkelijk programma samen te stellen met vijftien optredens op acht verschillende locaties.

Op de website van RTV Seaport (www.rtvseaport.nl) zal elke dag een deel van het programma worden gepubliceerd.