Voorbereiding nieuwe seizoen begonnen

Voorbereiding nieuwe seizoen begonnen
© RTV Seaport / Dennis Gouda

De eerste training in voorbereiding op het seizoen 2020/2021 zit erop bij Telstar. Naast de bekende namen zijn er ook twee spelers op proef in Velsen-Zuid: Akram Salhi en Vincent Regeling. Ook is Telstar rond met vleugelverdediger Redouan Taha. Hij verscheen maandagochtend ook op de training. 

“Voor de vakantie trainden ze al mee en maakten ze een behoorlijke indruk. Ik heb ze uitgenodigd om die stage voort te zetten”, aldus trainer Andries Jonker. 

Akram Salhi speelde in de jeugd van Sparta en Twente. Zijn laatste club was het Akritas Chlorakas uit Cyprus. Vincent Regeling speelde voor Jong AZ maar kwam mede door blessureleed al ruim twee jaar niet meer in actie voor het beloftenteam.

Telstar wacht nog op groen licht van de KNVB wat betreft Redouan Taha. De linksback zat zonder club en speelde daarvoor bij Jong FC Twente. 

Jonker hoopt de selectie snel rond te hebben zodat er toegewerkt kan worden naar komend seizoen. “Wat wij graag willen is dat wij lastig te bespelen zijn. Dat waren wij afgelopen seizoen. Ook willen wij goed voetballen. Dat is vaak gelukt, maar wij moeten ook wat stappen zetten.”

Doelpunten inleveren

Telstar moet het dit seizoen in ieder geval doen zonder topscorer Reda Kharchouch. Hij vertrok deze zomer naar eredivisionist Sparta. Ook de gehuurde Elayis Tavsan keert niet terug bij Telstar.

“Ik heb alle vertrouwen in Glynor Plet. We moeten wij een hoop goals vervangen. Er kunnen jongens opstaan uit deze groep. Ook kunnen er nog jongens bijkomen”, zei Jonker na afloop van de training.

Anthony Berenstein en Kick Groot trainde vanwege blessures niet mee met de groep.