Street Art project “Kantje Pikken” gaat van start

Street Art project “Kantje Pikken” gaat van start
Foto RTV Seaport/PR

In het havengebied van IJmuiden langs de route naar IJmuiden aan Zee wordt deze zomer op verschillende locaties Street Art gerealiseerd. Het project heet “Kantje Pikken” met een knipoog en verwijzing naar de IJmuidense betekenis een rondje over de kade en het eten van een vers visje.

Het project wordt uitgevoerd door Kunstenaars duo Bier en Brood en het eerste project is een muur van Wageningen Marine Research en van aannemersbedrijf de Branding. Op beide locaties wordt door het kunstenaars duo een spraakmakende muurschildering (mural) gerealiseerd. Welke muur als eerste beschilderd wordt is nog niet bekend.

De uitvoering start 17 augustus en loopt door tot eind augustus 2020. Het project wordt gerealiseerd in samenwerking met Amsterdam Street Art, Rigo verffabriek en de Kunstcommissie Velsen.

Het realiseren van Street Art is een onderdeel van het project ”de Rauwe Loper” van de gemeente Velsen. Met het uitrollen van de rauwe loper kunnen bezoekers en inwoners van IJmuiden het rauwe karakter van IJmuiden ervaren.

Op de foto is het werk te zien waarmee Bier en Brood de Benelux Street Art awards hebben gewonnen