Memorabele uitreiking record aantal lintjes

Memorabele uitreiking record aantal lintjes
Foto: Reinder Weidijk

Vandaag donderdag 2 juli 2020 zijn met enige Corona-vertraging de Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. In de burgerzaal stonden de tafels op afstand waaraan de 21 gedecoreerden door hun partner of tafelgenoot het lintje kregen opgespeld.

Het was geen verrassing meer voor de gedecoreerden, omdat zij op de vrijdag voor Koningsdag al via de live-uitzending van RTV Seaport en het Facebook kanaal van de gemeente hadden vernomen dat zij allemaal lid zijn geworden van de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Frank Dales had voor alle gedecoreerden persoonlijke en warme woorden. Iets wat extra sterk overkwam door de toch wat 1,5 meter afstandelijke setting. De organisatie van de Gemeente Velsen had er alles aan gedaan om de uitreiking feestelijk te houden. Koffie, taart, cocktail en een aangekleed hapje zorgden voor blije gezichten.

In een rake zin memoreerde Dales dat alle gedecoreerden er vrijwillig toe hebben bijgedragen om van de samenleving in de Gemeente Velsen een hechte gemeenschap te maken, waarin mensen voor elkaar klaar staan, geholpen worden en activiteiten met elkaar kunnen beleven. Tot slot deed de Burgemeester een oproep aan iedereen om goed om je heen te kijken en iemand naar voren te schuiven waarvan je vind dat hij of zij ook een lintje verdient. Begin op tijd met aanmelden, want de procedure neemt vanwege alle beoordelingen de nodige tijd in beslag