Geen bekeuringen wel een fijne dag

Geen bekeuringen wel een fijne dag
Foto: RTV SEaport/Ton van Steijn

Wapenstok, pepperspray en een bodycam. Het zijn drie onmisbare middelen om de veiligheid van buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) te garanderen. Dat de urgentie groot is, blijkt wel uit mishandeling van enkele van onze handhavers op het IJmuider Strand tijdens Hemelvaartsdag.

Als het aan minister Fred Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) ligt, krijgen boa’s een bodycam en een noodknop. Geen wapenstok of pepperspray zoals de Nederlandse BOA Bond had voorgesteld. Daarom namen de Nederlandse Boa Bond en BOA ACP het initiatief voor een landelijke actiedag op woensdag 3 juni. Dan worden er geen bekeuringen uitgedeeld, want geen verdedigingsmiddelen, geen bon!. Alle Velsense boa’s en die van de omliggende gemeenten Beverwijk en Heemskerk doen aan de actie mee.

Wel een ludieke waarschuwing waarmee de boa’s de overtreder een prettige dag wenst. Weer even de welbekende witte bon onder de ruitenwisser, maar dan anders 😉 Er volgt geen parkeerboete, misschien wel een glimlach. Treft u een bon van handhaving aan? Maak dan een selfie met uw ‘prettige dag-bekeuring’ en deel dit op Instagram, Facebook, LinkedIn of Twitter. Met ons hart bij onze boa’s!