Nieuwe Noodverordening maandag van kracht

Nieuwe Noodverordening maandag van kracht
© RTV Seaport / RIVM

Maandag 1 juni wordt om 12.00 uur worden de coronamaatregelen versoepeld. In de veiligheidsregio Kennemerland is dan de nieuwe noodverordening van kracht. Dat betekent dat vanaf het middaguur onder restaurants, cafés, culturele instellingen en bioscopen weer open mogen onder strikte voorwaarden. Iedereen dient zich te houden aan: vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand en volg de hygiëneregels op (zoals: vaak handen wassen).

‘Is het ergens te druk? Ga ergens anders heen’ “De terrassen gaan maandag open en is het voor veel mensen aantrekkelijk om naar de stad, het strand of naar natuurgebieden te gaan”, aldus voorzitter Marianne Schuurmans van Veiligheidsregio Kennemerland.

Overige nieuwe maatregelen Vanaf 1 juni kan iedereen met corona klachten zich laten testen. Aanmelden voor een test kan via een landelijk telefoonnummer dat 1 juni bekend gemaakt wordt door de overheid. Met een groep buiten zijn in is toegestaan op 1,5 meter afstand van elkaar (er geldt buiten geen maximale groepsgrootte). Het openbaar vervoer rijdt vanaf 1 juni volgens de normale dienstregeling, maar is bedoeld voor noodzakelijke reizen en het dragen van een mondkapje is voor reizigers verplicht. Scholen in het voortgezet onderwijs gaan op 2 juni open ook daar geldt 1,5 meter afstand.