Zee- en Havenmuseum voorlopig niet open

Zee- en Havenmuseum voorlopig niet open
Foto: RTV Seaport/PR

Hoewel in het museum de afgelopen weken hard is gewerkt om het museum voor te bereiden op een veilige en verantwoorde heropening, heeft het bestuur van het Zee- en Havenmuseum besloten vooralsnog de deuren gesloten te houden voor bezoekers. Vanaf 1 juni mochten de musea in Nederland de deuren onder strikte voorwaarden weer openen

Het museum wordt in stand gehouden door een grote groep vrijwilligers die vaak ouder dan 70 jaar zijn en door het RIVM aangemerkt als risicogroep. Het bestuur van het museum vindt het niet verantwoord om deze vrijwilligers te vragen dienst te doen.

Hopelijk kan het museum binnen afzienbare tijd toch openen, zodat de vaste collectie en de drie tijdelijke tentoonstellingen ‘Willem Eerland met Schepen in IJmuiden’, ‘Koopvaardij en Visserij 75 jaar bevrijd’ en ‘Werken in IJmuiden’ van Tiny Schepers weer gezien kunnen worden