Velsen Virtueel Festival te zien op RTV Seaport

Velsen Virtueel Festival te zien op RTV Seaport
Foto: Velsen Virtueel Festival

Het Velsen Virtueel Festival vindt plaats op zondag 9 augustus, in het weekend waarin Dorpsfeest Santpoort, Dance Valley, Dutch Valley en PreSail IJmond eigenlijk zouden plaatsvinden. Centrale uitzendlocatie is het Forteiland in IJmuiden, waar die dag vanzelfsprekend geen publiek aanwezig is. RTV Seaport zorgt ervoor dat de beelden in de huiskamer te zien zijn. Het festival duurt van 15.00 tot 22.00 uur.

‘De teleurstelling over het afgelasten van de evenementen tot 1 september heeft plaatsgemaakt voor energie om onze bezoekers toch een festivalgevoel te bezorgen’, aldus Thijs Huijbens, die samen met de werkgroep van PreSail IJmond het initiatief heeft genomen voor het virtuele festival.

Citymarketing wil met het festival laten zien hoe veelzijdig Velsen is.‘Optredens bij de Ruïne van Brederode, in een lege schouwburg, in de Velsen Valley en op het Forteiland. Hoe bijzonder is dat?’aldus Friso Huizinga. Huizinga vertelde tijdens het radioprogramma Home Alone afgelopen uitgebreid over het festival. Zie het bericht op deze site met link naar terugluisteren Home Alone van 26 mei.

Via het online portal bezorgeninvelsen.nl kunnen festivalbezoekers vanaf 1 juli een box met lokale producten bestellen om thuis toch een festivalsfeer te creëren.