Kinderen zoveel mogelijk zelfstandig naar school

Kinderen zoveel mogelijk zelfstandig naar school
Foto: RTV Seaport

Veilig Verkeer Nederland adviseert ouders om hun kinderen waar mogelijk zelfstandig naar school te laten gaan. Na acht weken ‘school aan huis’ gaan de scholen morgen maandag 11 mei weer open. Wanneer kinderen zoveel mogelijk zelfstandig naar school komen ontstaat er rond de school geen verkeersdrukte door onnodig autoverkeer.

Zelfstandig naar school is mogelijk wanneer ouders hun kinderen dat hebben geleerd door hen steeds lopend of op de fiets naar school te begeleiden. Kinderen van een jaar of 9 kunnen en willen ook graag zelf naar school. Groot voordeel is dat de toegang van de school niet verstopt raakt door autoverkeer en het schoolplein gedoseerd kan worden betreden. Verder is belangrijk dat jonge kinderen begeleid worden door één ouder, die de schoolomgeving direct na het afleveren van hun kinderen weer verlaten.