Aangepast programma dodenherdenking 4 mei

Aangepast programma dodenherdenking 4 mei
© RTV Seaport / Dennis Gouda

De Dodenherdenking op maandag 4 mei wordt dit jaar in het hele land op aangepaste wijze georganiseerd, om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarom gebeurt herdenken overal zonder publiek.

Uiteraard zal de gemeente Velsen de Nederlandse vlag half stok hangen en wordt er een oproep gedaan aan alle inwoners om dit voorbeeld te volgen. In tegenstelling tot wat het vlaggenprotocol voorschrijft kan de Vlag dit jaar vanaf zonsopgang tot zonsondergang half stok gehangen worden.

Om de herdenking in Velsen te delen met alle inwoners wordt op maandag 4 mei vanaf 17 uur een samenvatting uitgezonden op televisie via RTV Seaport (Ziggo kanaal 40), via de website van www.rtvseaport.nl /live televisie en de Facebookpagina’s van RTV Seaport en de gemeente Velsen.
Hier is de toespraak, de kransleggingen en de onthullingen van de plaquettes van Jan Bonenkamp en Freddie Oversteegen op verschillende begraafplaatsen te zien. De uitzending wordt herhaald tot 20.00 uur.