Energie besparen met project Duurzamer Wonen

Energie besparen met project Duurzamer Wonen
Op het dak zijn zonnepanelen geïnstalleerd. Foto: RTV Seaport / Dennis Gouda

De gemeente Velsen biedt bewoners de mogelijkheid aan om de eigen woning te verduurzamen door het project Duurzamer Wonen. Met dit project wordt kosteloos digitaal energieadvies aangeboden via Energiecoöperatie Energiek Velsen of bureau Klimaatroute.

In deze bijzondere tijd wordt veel geklust in en om het huis en het is verstandig om dan meteen te denken aan het verduurzamen van de woning. Dat kan met kleine maatregelen zoals tochtstrips, én grote maatregelen zoals zonnepanelen.

Daarom biedt de gemeente Velsen inwoners het project Duurzamer Wonen kosteloos – digitaal- energieadvies aan. Er wordt geadviseerd over kleine maatregelen en grote maatregelen, zoals bijvoorbeeld installatie van zonnepanelen. Duurzaam Bouwloket biedt kosteloos een bespaarbox met kleine maatregelen aan die direct voor besparing zorgen. Zoals tochtstrips of een waterbespaarder voor de kraan.

Zitten zonnepanelen al in de planning of blijkt uit het advies dat dit een slimme keus is? In Velsen is de zonnepanelenactie weer een succes. Inmiddels hebben meer dan 500 inwoners een aanbod op maat aangevraagd. Een collectief van vakkundige regionale installateurs biedt huiseigenaren de mogelijkheid om zonnepanelen te laten installeren tegen een zeer gunstige prijs. Het huisbezoek door de installateur is aangepast om aan de adviezen van het RIVM te voldoen. Deze actie loopt nog tot 30 juni.

Voor info over zowel het advies als de zonnepanelen actie: www.duurzaambouwloket.nl