Alleen strandhuisjes met sanitair mogen worden gebruikt

Alleen strandhuisjes met sanitair mogen worden gebruikt
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

De voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland, Marianne Schuurmans heeft vanmiddag besloten, na overleg met de burgemeester van de kustgemeenten om verenigingen van eigenaren van strandhuisjes onder strikte voorwaarden ontheffing te verlenen voor het opbouwen van strandhuisjes. Eigenaren van strandhuisjes met eigen vast sanitair mogen, onder strikte voorwaarden, in hun huisjes te recreëren.

De verenigingen van eigenaren moeten een protocol indienen bij de betrokken gemeenten om in aanmerking te komen voor de ontheffing. In het protocol moet duidelijk worden gemaakt hoe ze de landelijke maatregelen borgen. Denk hierbij onder andere aan het in acht nemen van de 1,5 meter, het gefaseerd opbouwen, toezicht op de reeds opgebouwde huisjes en het verbod op samenkomsten. Ook moeten afspraken gemaakt worden over de handhaving van deze voorwaarden.

Eigenaren van een strandhuisje zónder vaste sanitaire voorzieningen komen op dit moment nog niet in aanmerking voor de ontheffing, omdat landelijk nog een verbod geldt voor gebruik van gedeelde sanitaire voorzieningen in verband met besmettingsgevaar.