Nieuwe noodverordening in regio van kracht

Nieuwe noodverordening in regio van kracht
© RTV Seaport / RIVM

Het kabinet heeft besloten de meeste coronamaatregelen te verlengen t/m 19 mei en in beperkte mate te versoepelen voor kinderen en jongeren. In de veiligheidsregio Kennemerland waar Velsen onder valt is daarom per direct een nieuwe noodverordening van kracht.

Jeugd t/m 18 jaar mag weer, onder begeleiding, georganiseerd buiten sporten. Trainen kan in teamverband, maar wedstrijden zijn niet toegestaan. Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Vanaf 13 t/m 18 jaar wel. Contactsporten zoals voetbal, hockey, (kick)boksen en basketbal voor jongeren van 13 t/m 18 jaar zijn niet mogelijk zonder aanpassingen in de trainingsvorm. Sporten zoals tennis mogen worden beoefend binnen de maatregelen. Omkleden en douchen moet thuis en geen ouders langs de lijn.

Met ingang van 11 mei gaan basisscholen, speciaal onderwijs en de kinderopvang weer open.

De overige, huidige coronamaatregelen blijven gelden.

%d bloggers liken dit: