Telstar richt beloftenelftal op

Telstar richt beloftenelftal op
Foto: SC Telstar

De kogel is door de kerk. Telstar zal per het nieuwe seizoen 2020/2021 meedoen in de onder-21 competitie van de KNVB met een beloftenelftal. De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om deze doelstelling uit het beleidsplan 2026 van de Witte Leeuwen te realiseren.

‘Het tot stand brengen van een beloftenteam was één van de opdrachten die ik als technisch directeur van Telstar heb meegekregen. Het afgelopen seizoen hebben wij daartoe een werkgroep opgericht met daarin Sjaak Lettinga, Dorus de Vries, Mahjoub Mathloufi en Frans de Kat. Zij hebben het eea uitstekend voorbereid. Uiteraard kost een beloftenteam geld. Dat geld is er niet binnen Telstar. Daarom prijzen wij ons zeer gelukkig met het spelersfonds, het Witte Welpen fonds, die het mogelijk maken dat Telstar toch met een beloftenteam kan starten. Zo steunen zij Telstar, het voetbal in de regio en maken zij het mogelijk dat jonge talenten uit de omgeving hun droom kunnen proberen te verwezenlijken. En dat juist in deze tijd! Voor Telstar creëert dit uiteraard de mogelijkheid jong talent aan ons te binden en wellicht te gaan putten uit een bron van jonge spelers’. aldus technisch directeur Andries Jonker.

Is hiermee alles gereed? “Nee, we zijn er nog niet. Momenteel voeren we gesprekken om de nieuwe staf te formeren. Daarbij ben ik verheugd dat ik al bekend kan maken dat we met Joeri Volkers een uitstekende trainer gevonden hebben voor Telstar onder-21. Ook zijn we samen bezig met creatieve oplossingen om de selectie snel rond te krijgen nu de scouting voor de laatste paar maanden wegvalt. Daar zullen wij iedereen spoedig over informeren via onze social media kanalen.”

Telstar heeft zich inmiddels formeel ingeschreven bij de KNVB voor de nieuw op te richten onder 21 competitie. Later zal bekend worden in welke divisie de Witte Leeuwen worden ingedeeld. De zaterdag zal als vaste speeldag gehanteerd worden.

Bron: sctelstar.nl