Tulpen opsteker voor ouderen

Tulpen opsteker voor ouderen
© RTV Seaport / PR

Leden van het Tata Steel young professional netwerk de Magneet, hebben ouderen in seniorencentrum Zeewijk in IJmuiden in het zonnetje gezet. De bewoners kregen allemaal een bos tulpen overhandigd.

De Coronacrisis heeft grote gevolgen. In het nieuws is dagelijks te zien dat ouderen eenzaam zijn en tulpenkwekers met hun bloemen blijven zitten. De Magneet is daarom in actie gekomen om mensen een hart onder de riem te steken.

Bestuurder Nora Azarkan van SWV: “Stichting Welzijn Velsen beheert o.a. het seniorencentrum onder het wooncomplex. Gedurende de coronacrisis is dit gesloten met als gevolg dat de senioren hun ‘huiskamer’ moeten missen. Toen De Magneet ons benaderde met dit initiatief dachten we meteen aan deze senioren.”

De tulpen zijn van de tulpenkweker Jos Beentjes. De Magneet sponsort deze actie met geld van haar eigen leden.