Blijf thuis tijdens de Paasdagen

Blijf thuis tijdens de Paasdagen
Foto RTV Seaport/PR

Blijf thuis. Dat is de boodschap van de burgemeesters van de Veiligheidsregio Kennemerland aan hun inwoners. Wil je toch een frisse neus halen, wandel of fiets dan een rondje in de buurt van je woning.

Binnen de Veiligheidsregio Kennemerland zijn diverse maatregelen genomen om grote drukte te voorkomen. ‘We gaan ervan uit dat mensen hun gezond verstand gebruiken’aldus Marianne Schuurmans, voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland en tevens burgemeester van Haarlemmermeer. ‘Maar als we zien dat bijvoorbeeld grote groepen fietsers of motorrijders anderen verdringen, wordt er ingegrepen. Ook in natuurgebieden en parken.’

‘Geen waarschuwing meer, maar boete’ zegt Marianne Schuurmans. De tijd van waarschuwen is nu voorbij. Wie zich nu nog niet aan de maatregelen houdt, krijgt niet nogmaals een waarschuwing, maar een boete.”

Blijf thuis en houd vol. Schuurmans: “We hebben het afgelopen weekend gezien dat veruit het merendeel van de Nederlanders, ook in onze regio, zich uitstekend aan de afspraken houdt. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”