In Memoriam Gertjan Huijbens

In Memoriam Gertjan Huijbens

Tot groot verdriet van bestuursleden en vrijwilligers is onze politiek verslaggever en ankerman Gertjan Huijbens zondagavond 5 april 2020 overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Een duizendpoot met een heel groot hart voor de Velsense samenleving, het onderwijs, de lokale omroep en de muziek. Dat is waar Gertjan Huijbens (58) om herinnerd zal worden.
Gertjan was meer dan 20 jaar actief in de lokale media. Eerst als verslaggever bij de IJmuider Courant en later als politiek verslaggever en commentator bij RTV Seaport. Op 12 maart deed hij voor het laatst verslag van de gemeenteraadsvergadering. Kort daarna werd hij ziek. Corona, zo bleek.

Buiten zijn werk in het onderwijs was Gertjan ook zeer actief op maatschappelijk gebied. In 1995 werd hij voorzitter van Vluchtelingenwerk Velsen, een functie die hij maar liefst elf jaar bekleedde. In 2002 ging hij aan de slag bij Stichting Welzijn Velsen, waar hij een actieve bijdrage leverde aan het opzetten van het sociale activeringsproject ‘Onbenutte Kwaliteiten’, de Jongerenraad Velsen, ‘Mooi Zo, Goed Zo’ en de Vrijwilligerscentrale Velsen.

Die sociale rol zette hij vanaf 2011 door toen hij, via Woningbedrijf Velsen, meewerkte aan de oprichting van Telstar Thuis in de Wijk, een stichting die de paraplu vormt voor uiteenlopende projecten gericht op leefbaarheid in de wijken, deelname aan de lokale samenleving, onderling respect, educatie en een gezonde levensstijl. Gertjan was bij de club waar hij zo van hield betrokken bij de Telstar Street League, de Techniek Experience, School’s Cool IJmond en Playing for Success IJmond; ‘leren met een WOW-factor!’ Hij nam daar zeer recent, op 6 maart, afscheid als programmamanager.

Verder heeft muziek altijd een grote rol gespeeld in het leven van Gertjan. Hij was vele jaren betrokken bij Beeckestijn Pop als voorzitter en presentator. Hij zette zich ook in voor Zanggroep Voices, Muziekvereniging SOLI, Koninginnepop en het Kunstencentrum Velsen. Daarnaast speelde hij trombone in diverse bands, waaronder Full Count, en was hij programmeur van het Ramsis Podium op Dorpsfeest Santpoort en Santpoort Jazz.

Met de oprichting van Study Consultancy en Huijbens Text & Event Consultancy ging in 2002 een grote droom van Gertjan in vervulling. Samen met zijn medewerkers gaf hij bijles aan scholieren en studenten, schreef hij publicaties voor bedrijven en organiseerde hij evenementen. Gertjan werd ook regelmatig ingehuurd als gespreksleider of dagvoorzitter, een rol die hem vanwege zijn brede interesse goed paste.

Deze maand zouden Study Consultancy en Lichtspel, het bedrijf van zijn vrouw, verhuizen naar de voormalige groentewinkel op het Broekbergenplein in Santpoort-Noord, waar Gertjan, gesteund door collega’s en vrienden, tot tweeënhalve week geleden meehielp met verbouwen. Dromend van een toekomst op een nieuwe plek. Helaas is het voor hem zover niet gekomen, maar inmiddels is wel duidelijk dat het bedrijf, in lijn met zijn wens en in de ondernemersgeest van Gertjan en José, zal worden voortgezet.

Het overlijden van Gertjan laat een grote leegte achter bij de lokale omroep RTV Seaport en slaat een gat in de Velsense samenleving. Wij wensen José, Thijs en Huub, zijn moeder Truus, familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies.

De familie roept op herinneringen en muziek te delen via

https://www.memori.nl/gedenkplaats/gertjan-huijbens/