Nieuwe noodverordening treft ook strandhuisjes

Nieuwe noodverordening treft ook strandhuisjes
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

In de veiligheidsregio Kennemerland, waar de gemeente Velsen onder valt, is per direct een nieuwe noodverordening van kracht. Nieuw zijn onder andere de sancties op groepsvorming, het verbod op evenementen en het verbod op strandhuisjes.

Voor strandhuisjes geldt dat zij niet opgebouwd mogen worden. Strandhuisjes die al zijn neergezet, mogen blijven staan, maar men mag er niet in verblijven. Sanitaire voorzieningen op of bij recreatieparken, vakantieparken, jachthavens, kampeerterreinen en parken, natuurgebieden en stranden worden gesloten. Dit om te voorkomen dat mensen langdurig daar gaan recreëren.

Verder kunnen groepen van 3 of meer personen die geen anderhalve meter afstand houden een boete krijgen, oplopend tot 400 euro. Personen in hetzelfde huishouden, zoals gezinnen, en kinderen zijn hiervan uitgezonderd.

Alle bijeenkomsten en evenementen zijn tot 1 juni verboden. Het gaat o.a. om festivals, theaters en bioscopen. De maatregel geldt nu ook voor bijeenkomsten van minder dan 100 personen. Uitzonderingen hierop zijn begrafenissen en kerkelijke bruiloften. Deze mogen doorgaan mits er geen 30 personen of meer zijn en er onderling anderhalve meter afstand kan worden gehouden.