IJmondpopkenner Johan Brouwer overleden

IJmondpopkenner Johan Brouwer overleden
Foto Riet Molenaar, Beeckestijnpop

Op 10 maart is Johan Brouwer overleden. Hij gold als een autoriteit op het gebied van de popmuziek in de IJmond, hij kende alle bands en muzikanten en verzamelde alle cassettes, platen en cd’s die werden uitgebracht.

Johan schreef jarenlang in het Nieuwsblad IJmuiden de rubriek ‘Pop in en uit de regio’. Ook verleende hij vanaf de jaren 90 zijn medewerking aan onze radioprogramma’s Beeckstage en Kanaal Kabaal. En op 27 november 2011 werkte hij mee aan een simultane marathonuitzending op Seaport FM, Radio Beverwijk en Radio Heemskerk met de Top 100 van de IJmond Pop.

Johan was een van de samenstellers van het boek ’40 jaar popmuziek in de IJmond’ inclusief een dubbel-cd, dat in 1999 werd uitgegeven. De basis van dit standaardwerk was het IJmond Poparchief, dat Johan lange tijd beheerde.

Daarnaast was hij een bekend gezicht bij Vluchtelingenwerk Velsen, waar hij veel heeft betekend voor nieuwkomers. Vanwege zijn volle baard en lange haren was hij een bekende verschijning, temeer omdat hij zich altijd op de fiets door Velsen bewoog.

Johan Brouwer is slechts 64 jaar geworden, hij was al langere tijd ziek en woonde in zorgcentrum Breezicht. Hij laat twee dochters na.