Burgemeester Dales over Corona-virus

Burgemeester Dales over Corona-virus
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

In verband met de landelijk aangekondigde maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus, startte Raadsplein TV donderdagavond met een interview met burgemeester Frank Dales.

Aan Dales werd gevraagd hoe de situatie nu in Velsen is, met welke scenario’s het gemeentebestuur rekening houdt, welke maatregelen daarbij horen en wat dat betekent voor de inwoners en bedrijven in de gemeente. De burgemeester meldde onder andere dat een aantal bijeenkomsten die de gemeente organiseert, zijn uitgesteld. Zie daarvoor ons artikel Coronavirus en de gevolgen voor Velsen.

Voor zover tot nu toe bekend is er één Velsenaar besmet geraakt met het virus. In Haarlem zijn inmiddels vier inwoners positief getest, in Beverwijk zijn dat er vijf. Zie voor de actuele stand van de verspreiding de Coronaviruskaart van Nederland op de website van het RIVM.

De raadsessies gingen donderdag overigens wel door. Op de agenda stonden vijf uiteenlopende onderwerpen, zoals de ambitieuze plannen voor de kustplaats IJmuiden aan Zee en de heroriëntatie op de regionale samenwerking. Ook de continuïteit van onze lokale omroep komt aan de orde. Zowel het interview met Frank Dales als de rest van de live-uitzending van deze avond is via raadsplein.tv terug te zien

 

%d bloggers liken dit: