IJsvogelwand bij Tata Steel

IJsvogelwand bij Tata Steel
© RTV Seaport / PR

Afgelopen weekend heeft een groep vrijwilligers van de Vogelbescherming bij Tata Steel een ijsvogelwand aangelegd. Dat gebeurde in een sloot aan de rand van het terrein.

Ter plekke is de oever steil afgegraven, omdat de ijsvogel nestelt in steile wanden aan het water. Op deze locatie worden regelmatig ijsvogels gezien, die de afgelopen jaren even verderop buiten het terrein van Tata Steel hebben geprobeerd te broeden. Dat was echter niet erg succesvol, omdat ze daar regelmatig verstoord werden door fotografen en wandelaars.

Op dit deel van het terrein van Tata Steel is het heel rustig en de verwachting is dan ook dat de ijsvogel hier met succes gaat broeden nu de oever geschikt is om nesten in te maken. De vrijwilligers hebben tevens de locatie opgeknapt waar al jarenlang een kolonie zeldzame oeverzwaluwen broedt bij Tata Steel.

%d bloggers liken dit: