100.000ste  bezoeker SHIP

100.000ste  bezoeker SHIP
© RTV Seaport / PR

Dinsdag 10 maart ontving het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) in IJmuiden de 100.000ste bezoeker. De heer Hans Schoonebeek werd  verrast door Nienke Bagchus, directeur bij Rijkswaterstaat, met het aanbod een exclusief bezoek te brengen aan het bouwterrein van de nieuwe zeesluis.

Een tour die mede mogelijk wordt gemaakt door Aannemersconsortium OpenIJ.

SHIP besteedt in haar expositie veel aandacht aan de bouw van de grootste zeesluis ter wereld. Daar is veel vraag naar, weet ook Nienke Bagchus: ‘Rijkswaterstaat en OpenIJ krijgen heel veel verzoeken om een kijkje te mogen nemen bij de aanleg van de nieuwe zeesluis. Verzoeken die we helaas moeten afwijzen vanwege de beperkte ruimte, we ‘bouwen op een postzegel’. Dan is het mooi dat SHIP voorziet in die behoefte en het verhaal met alle ins en outs vertelt.