Eerste inwoner van Velsen met Coronavirus

Eerste inwoner van Velsen met Coronavirus
© RTV Seaport / RIVM

Dinsdagavond ontving burgemeester Frank Dales het bericht van GGD Kennemerland dat er voor het eerst een inwoner van gemeente Velsen positief getest is op het coronavirus. Vanwege de privacy maakt de gemeente geen persoonlijke gegevens over deze persoon bekend.

De inwoner die het virus tijdens een vakantie in Noord-Italië opliep zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed. De GGD neemt de nodige maatregelen. Er wordt onder meer onderzocht met wie deze persoon recent in contact is geweest.

Burgemeester Frank Dales: “In de eerste plaats wil ik de betrokken Velsenaar sterkte wensen en uiteraard een zo spoedig mogelijk herstel. Het feit dat er nu in Velsen een besmetting geconstateerd is, zie ik niet als een reden tot ongerustheid. Ik zie geen aanleiding om bijeenkomsten af te gelasten. We staan in direct contact met GGD, veiligheidsregio en RIVM. We zien dat alle instanties doen wat nodig is om het virus binnen de perken te houden. Onze inwoners kunnen hier aan bijdragen door de hygiëne adviezen van het RIVM op te volgen. Schud geen handen, was uw handen regelmatig, gebruik papieren zakdoekjes en hoest of nies in uw elleboog.”

Heb je klachten die mogelijk op het virus wijzen, neem dan telefonisch contact op met je huisarts. Voor meer informatie verwijzen we naar de website van de RIVM: www.rivm.nl of het landelijk callcenter 0800-1351.

Bron: gemeente Velsen