Het Kleze-Edge met Joodse muziek

Het Kleze-Edge met Joodse muziek
© RTV Seaport / PR

Vrijdag 6 maart om 20.00 uur is Klez-Edge, beter bekend als KlezMokum, te gast in ‘t Mosterdzaadje.

“Great Old Wine… New Bottles”  is het nieuwe muzikale project van de befaamde jazzpianist Burton Greene.  Klez-Edge bestaat uit saxofonist Itai Waismane (Tel Aviv Israel / Amsterdam), sousafonist Salvoandrea Lucifora ( Sicily Italy/ Amsterdam) en op drums Roberto Haliffi (Tripoli Libya /Amsterdam). Leider is Burton Greene (Chicago /Amsterdam) de man van de  de compositie en arrangementen.

Klez-Edge brengt een swingende combinatie van Joodse muziek, Balkan en jazz. Improvisaties en bewerkingen van traditionele Joodse nummers zoals ‘Fiddler on the Roof’, maar ook eigen composities van Burton Greene, geïnspireerd op Klezmer en Sefardische muziek. Daarnaast speelt Klez-Edge moderne arrangementen van jazz-klassiekers van onder meer Miles Davis in een voor Joodse muziek kenmerkende toonsoort.