Het leven bezongen door Dark Rosie

Het leven bezongen door Dark Rosie
© RTV Seaport / Erna Faust

De Noord-Hollandse groep Dark Rosie is op vrijdag 28 februari om 20.00 uur te gast in ‘t Mosterdzaadje.  Dark Rosie bestaat uit Miranda Zuurbier (zang, accordeon), Vincent Lamers (bas),  Michel de Wit (gitaar) en Mark Minnema (gitaar, mandoline, dobro, bouzouki).

Het zijn vier avontuurlijke muzikanten die plezier hebben in het bedenken van Nederlandse liedjes. Muzikaal zijn ze kieskeurig maar niet eenkennig.

Hun ‘Nederchansons’ zijn beïnvloed door de Argentijnse tango, Jazz, Ierse muziek, Franse musette, Blues en Cubaanse ritmes. Soms zijn ze theatraal en gepassioneerd, dan weer direct of beschouwend. Zo bezingen ze het leven in warme klanken. Over de liefde, over verlies en troost, maar net zo makkelijk brengen ze een vrolijke ode aan hun katten. Ze nemen het publiek mee in een stroom van verkwikkende luisterliedjes.