Fabiano Caruana wint Tata Steel Chess 2020

Fabiano Caruana wint Tata Steel Chess 2020
© RTV Seaport / PR

Fabiano Caruana (1992 / V.S.) heeft zondag 25 januari het Tata Steel Chess Tournament gewonnen. Caruana begon de 12e en voorlaatste speelronde met 1 punt voorsprong op wereldkampioen Magnus Carlsen.

Carlsen speelde met wit remise tegen Vladislav Artemiev (Rusland). Caruana won met wit van Jan-Krzysztof Duda (Polen) en creëerde daarmee een voorsprong van 1,5 punt op Carlsen met nog slechts één ronde te gaan.

Voor Caruana is het de eerste keer dat hij het Tata Steel Chess Tournament op zijn naam schrijft. Caruana is momenteel de nummer twee van de wereld. In maart is hij een van de deelnemers aan het Kandidatentoernooi, waar wordt bepaald wie eind dit jaar om de wereldtitel tegen Carlsen mag spelen. Twee jaar geleden won Caruana het Kandidatentoernooi, maar wist vervolgens Carlsen niet te onttronen.

%d bloggers liken dit: