Kharchouch matchwinner Telstar-Top Oss

Kharchouch matchwinner Telstar-Top Oss
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Telstar heeft een spannende wedstrijd tegen TOP Oss gewonnen. Tegen de Noord-Brabanders werd het 1-0 voor de ploeg van Andries Jonker. Reda Kharchouch maakte het enige doelpunt.

TOP Oss kwam vrij laat aan in Velsen-Zuid. Door fileproblemen was de ploeg een uur voor de wedstrijd aanwezig. Trainer Jean-Paul de Jong kreeg nog een onaangename verrassing te verwerken; zowel doelman Ronald Koeman junior als Lorenzo Piqué stonden oorspronkelijk in de basis, maar moesten beiden afhaken omdat geblesseerd raakten in de warming-up.

Het duurde lang voordat de toeschouwers enige actie te zien kregen. Reda Kharchouch kreeg de bal aangespeeld door Ilias Bronkhorst en schoot. Zijn inzet werd gepareerd door doelman Perquis en ook de rebound ging er niet in. Na een half uur spelen kreeg de spits nog een kans, maar zijn schot scheerde voor het doel langs. Verder viel er weinig te beleven, al keek Telstar daar op Twitter anders tegenaan.

Ook in de tweede helft waren de Witte Leeuwen veel aan de bal. Uit dat balbezit ontstond in de 53e minuut een kans voor Anass Najah, hij vuurde in het zijnet. Kharchouch schoot ook in het net, maar dan aan de goede kant. Hij promoveerde een voorzet van de linkerkant tot een doelpunt. Tien minuten later had hij de tweede móéten maken na een fraaie actie van Elayis Tavşan. De bal hoefde er alleen in te worden geschoven, maar de spits mikte op de paal.

Telstar kreeg kansen op meer, maar het gat bleef beperkt tot één goal. De Witte Leeuwen staan achtste met 36 punten.

(met dank aan NHnieuws.nl)