Filmopnames van het Pontplein

Filmopnames van het Pontplein
Foto RTv Seaport/Ton van Steijn

Begin 2018 is de gemeente gestart met het project aanpassing Pontplein-IJmuider Poort. In opdracht van de gemeente werden maandag en dinsdag de hele dag filmopnames gemaakt van het verkeer aldaar. De film wordt straks gebruikt voor bijeenkomsten, social media en andere contacten met betrekking tot het Pontplein.

Begin 2019 zijn er acht varianten (conceptontwerpen) van het Pontplein gepresenteerd aan belanghebbenden. Hiervan zijn er drie overgebleven, die in het najaar aan de belanghebbenden en raadsleden zijn getoond. De varianten zijn in 3D te vinden op de website van de gemeente Velsen.

De voorkeur van zowel belangstellenden als gemeente gaat naar variant met het viaduct en fietsrotonde, waarbij auto- en fietsverkeer gescheiden wordt. Dagelijks steken ongeveer 5000 fietsers deze kruising over en komen er tussen de 35.000 en 40.000 voertuigen langs. Als de verkeersstromen ongelijkvloers lopen verbetert de doorstroming aanzienlijk.

Deze variant wordt nu verder uitgewerkt en de gemeente gaat de mogelijkheden onderzoeken om het project te financieren.