Telstar laat punten liggen bij Excelsior

Telstar laat punten liggen bij Excelsior
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Minstens vier levensgrote kansen had Telstar-spits Reda Kharchouch in de wedstrijd tegen Excelsior in Rotterdam om zijn ploeg de winst te bezorgen. Maar hij hield het vrijdagavond bij één treffer en dat zorgde ervoor, dat de vooral in de tweede helft boeiende en doelpuntrijke wedstrijd eindigde in 3-3.

Geen slecht resultaat, waarmee de Witte Leeuwen nog steeds mede-koploper zijn in de stand om de derde periodetitel, maar het had dus nog een veel mooiere avond kunnen worden. De eerste helft was duidelijk voor Telstar, dat zelfverzekerder oogde en met fel en soms flitsend spel de bovenliggende partij was. Karchouch kreeg al snel de eerste kans, maar het was Shayne Pattynama die in de 15e minuut met een bekeken boogbal keeper Damen passeerde: 0-1. Daarna kreeg Reda zijn tweede grote kans, die hij liet liggen.

De tweede helft was maar net begonnen en de eerste kans alweer door Telstar om zeep geholpen, toen Omarsson voor de thuisploeg gelijk maakte. Binnen een kwartier stond het via dezelfde aanvaller zelfs 2-1 en leken de Velsenaren te wankelen en de wedstrijd te kantelen. Maar daar was toen wél Kharchouch die na goed doorzetten en voorzetten van Sven van Doorm beheerst scoorde: 2-2.

Wat volgde was een spannende en open wedstrijd, waarin beide ploegen vol op de aanval gingen. De Rotterdammers kwamen op 3-2 door een ongelukkig eigen doelpunt van Korpershoek. De aanvoerder en zijn ploeg rechtten daarna opnieuw hun rug en dat werd direct beloond met de 3-3 gemaakt door Glynor Plet, die niet lang daarvoor in het veld was gekomen. Even veel later ging Reda Kharchouch voor de tweede keer alleen op de keeper af en leek hij de wedstrijd te beslissen, maar hij schoof de bal net naast. In de 88e minuut werd nog een doelpunt van Excelsior afgekeurd vanwege buitenspel, gevolgd door weer een kans voor Reda, maar toch kwam er op Woudestein deze avond geen winnaar.