Telstar wint overtuigend van FC Eindhoven

Telstar wint overtuigend van FC Eindhoven
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Telstar heeft vrijdagavond in eigen huis gewonnen van FC Eindhoven. De ploeg van Andries Jonker kwam vroeg op voorsprong en gaf deze in de resterende negentig minuten niet meer uit handen: 2-0.

De wedstrijd was nog geen twee minuten onderweg of de eerste Telstar-treffer van 2020 was al een feit. Elayis Tavsan bekroonde een knappe individuele actie met een doelpunt in de verre hoek: 1-0. Kort daarna was hij en ook zijn collega-spits Reda Kharchouch dicht bij een tweede doelpunt, maar dat werd voorkomen door doelman Ruud Swinkels.

Het waren de Witte Leeuwen die de wedstrijd domineerden en de ploeg van Jonker kreeg in het vervolg dan ook veel kansen om de voorsprong uit te bouwen, met ballen op de lat en paal en schoten net voorlangs. Toch was het pas in het begin van de tweede helft dat Kharchouch de 2-0 wist te maken. De topschutter van Telstar werkte zich los van zijn tegenstander en maakte zijn veertiende treffer van het seizoen. Daarna waren er weer kansen op meer, maar het bleef bij 2-0. Daarmee staat Telstar nu wel op de achtste plek en bovenaan in de stand om de derde periodetitel.