Help School’s cool aan Oranje Appeltje

Help School’s cool aan Oranje Appeltje
© RTV Seaport / PR

Het mentorprogramma School’s cool IJmond maakt samen met de andere 27 vestigingen van School’s cool in Nederland kans op een Appeltje van Oranje. Dit is een prestigieuze prijs, die koning Máxima namens het Oranje Fonds jaarlijks uitreikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen op School’s cool kan eenvoudig tot en met 15 januari via: stem.oranjefonds.nl/schoolscool.

Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgen, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit kiest de jury uiteindelijk de drie winnaars. Dit jaar heeft het Oranje Fonds voor het thema ‘Maatjes ben je samen’ gekozen. Daarin staan maatjesprojecten centraal waarbij mensen elkaar vooruithelpen en ondersteunen.

De vrijwillige thuismentoren van School’s cool IJmond, een programma van Telstar Thuis in de Wijk, geeft kwetsbare scholieren een steuntje in de rug. Hun wekelijkse begeleiding zorgt ervoor dat deze leerlingen hun schoolloopbaan goed doorlopen en niet uitvallen. Daarmee krijgen ze meer zelfvertrouwen, een beter toekomstperspectief en vinden zij nieuwe vormen van vrije tijdsbesteding.

Koningin Máxima reikt op 23 mei 2020 de Appeltjes van Oranje uit aan de drie beste maatjesprojecten. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.