Met Beethoven het nieuwe jaar in

Met Beethoven het nieuwe jaar in
Foto: Mary Ann Deuning

Het nieuwjaarsconcert in ‘t Mosterdzaadje is aanstaande zondag 5 januari om 15.00 uur in goede handen van de pianist Patrick Hopper die zijn concert aan Beethoven wijdt. Dit jaar wordt immers herdacht dat Beethoven 250 jaar geleden werd geboren.

Aan het eind van de achttiende eeuw begon het denken over het doel van de kunst te veranderen. Muziek werd niet meer beschouwd als een aangename tijdverdrijf maar begon steeds meer een vehikel te worden voor een persoonlijke zoektocht naar de betekenis van het leven. Beethoven omarmde deze filosofie en de drie sonates van zijn concert geeft aan hoe zijn denken en muzikale stijl zich ontwikkelen.

Patrick Hopper begon vorig jaar met de uitvoering van alle pianomuziek van Beethoven. Behalve een meesterlijk pianist is Hopper ook organist en is hij dirigent van meerdere koren. Ook is hij al twintig jaar de webmaster van ‘t Mosterdzaadje.

‘t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord is vanaf een half uur voor aanvang geopend.
Toegang vrij, een bijdrage in de onkosten wenselijk.