Ajax net te sterk voor Telstar in bekerduel

Ajax net te sterk voor Telstar in bekerduel
© RTV Seaport / Dennis Gouda

In een zinderend bekerduel heeft Ajax op bezoek bij Telstar nipt gewonnen. De Witte Leeuwen boden goed tegenstand en scoorde maar liefst drie keer, maar de Amsterdammers maakten er eentje meer: 3-4

Telstar startte brutaal en was als eerste gevaarlijk voor het vijandige doel. Een schot van Frank Korpershoek werd geblokt, waarna ook Reda Kharchouch dicht bij een treffer was.

De eerste serieuze poging van Ajax was wél direct raak. Dusan Tadic gaf een goede bal op Donny van de Beek, die Noa Lang bediende voor de 0-1. Kort daarna werd het ook 0-2, met opnieuw een belangrijke rol voor Van de Beek. Na knap voorbereidend werk van de middenvelder kwam de bal bij Tadic, die het overzicht hield en Sergiño Dest liet scoren.

Telstar kwam nog voor rust terug tot 1-2 via aanvoerder Frank Korpershoek. Hij troefde Noussair Mazraoui af en kopte binnen uit een corner van Anthony Berenstein. Lang konden de Velsenaren daarvan niet genieten, want binnen het uur wist Ajax via Jurgen Ekkelenkamp en wederom Dest, met een prachtig schot in de kruising, op 1-4 te komen.

Toch maakten de Witte Leeuwen er voor de ruim 5.000 enthousiaste toeschouwers nog een memorabele avond van. Want Benaissa Benamar kopte de 2-4 binnen en kort voor tijd bracht Kharchouch de spanning zelfs terug toen hij 3-4 maakte.

%d bloggers liken dit: