Kwestie IJmond Werkt! donderdag in raad

Kwestie IJmond Werkt! donderdag in raad
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Donderdag 18 december is de laatste raadsvergadering van dit jaar. Hoewel er op de agenda weinig bijzonders staat, kan het toch spannend worden. Er is namelijk een interpellatie aangevraagd over de financieringskwestie bij IJmond Werkt! Raadsplein TV is er vanaf 19:20 live bij, te zien via onze zender en website.

Een interpellatie is een zwaardere vorm van vragen stellen aan het college van Burgemeester en Wethouders. In dit geval betreft het wethouder Marianne Steijn van het Sociaal Domein. Zij meldde vorige maand dat de kosten van de re-integratietrajecten bij IJmond Werkt! dit jaar waarschijnlijk hoger uitvallen voor de gemeente Velsen vanwege een andere verdeelsleutel over de deelnemende gemeenten.

Fractievoorzitter Annekee Eggermont van het CDA heeft hierover vooraf een aantal schriftelijke vragen gesteld. Zo vindt zij het vreemd dat het college van Velsen beweert dat er nooit met de andere gemeentes over de verdeelsleutel is gesproken, terwijl die andere gemeentes beweren dat dit wél is gebeurd. Nu wil zij door middel van de interpellatie antwoorden op haar vragen.

Naast enkele moties vreemd aan de orde van de dag, kent de agenda voor het overige slechts hamerstukken. Zoals de verordening voor het instellen van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) in het centrum van Santpoort-Noord, die in werking kan treden als er voldoende steun voor is onder de ondernemers.