Pianiste Maria Prokofieva in ‘t Mosterdzaadje

Pianiste Maria Prokofieva in ‘t Mosterdzaadje
Foto RTV Seaport/PR

De pianiste Maria Prokofieva brengt met haar programma ‘Viva Italia’ zonnige sferen van de Italiaanse muziek in ‘t Mosterdzaadje. Zondag 15 december om 15.00 uur maakt zij een Mix and Match van Barok, Klassiek en laat-Romantiek. Uitgevoerd worden: Cimarosa, Scarlatti, Clementi, Puccini, Respighi, Rossini en Mascagni.

Scarlatti schreef vele sonates, stuk voor stuk klankjuweeltjes. Dat Cimarosa, beroemd door zijn opera’s, ook voor de piano componeerde is voor velen een verrassing. Maria gaat het laten horen.

De Pianosonate van Clementi is een briljant meesterwerk vol levenslust en geluk. Respighi baseerde zijn composities op barok muziek. De twee grootste hits van Puccini en Mascagni staan ook op het programma.

Maria Prokofieva (Minsk- Wit-Rusland) behaalde haar diploma’s voor piano en begeleiding met onderscheiding. In 2006 begon ze haar postgraduaat opleiding in Brussel. In Amsterdam deed ze haar Master bij Naum Grubert.