Telstar wil een promenade én beloftenploeg

Telstar wil een promenade én beloftenploeg
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Om te overleven moet Telstar de komende jaren grote stappen gaan maken. Dat is de strekking van de supportersavond, waar Telstar-fans woensdagavond te horen kregen wat de plannen van de club zijn.

In 2026 wil Telstar een volwaardige eredivisionist zijn, met een stadion waar ongeveer negenduizend man in past. Commercieel directeur Steef Hammerstein benadrukt dat dit idee meer dan een droom is. “Het is echt een heel gericht doel waar we op af willen, want het is van belang dat we de continuïteit van deze club waarborgen.”

Het eerste wat de club wil aanpakken is het stadion. Volgend jaar moet er op de plek van de oost-tribune een gloednieuwe promenade staan die zo’n 800.000 euro kost. De club heeft dat geld niet en vraagt daarom de supporters en sponsors het plan te financieren via het kopen van obligaties.

“Ik denk dat we niet moeten onderschatten hoezeer we achterlopen op het gebied van faciliteiten”, zegt Hammerstein. “We zijn absoluut niet klaar om de ontwikkeling naar een Eredivisieclub te starten. Als dit niet wordt aangepakt is het voor spelers, trainers en sponsoren niet interessant om het stadion te bezoeken.”

Telstar wil volgend jaar ook starten met een beloftenploeg, die voor het grootste deel uit reservespelers zal bestaan, aangevuld met talenten uit de regio die op amateurbasis voor de club willen spelen.

Een volledig interview is terug te zien op Artikel NHnieuws.nl

Tekst: NHnieuws.nl