Van woonvisie tot strategische positie

Van woonvisie tot strategische positie
Foto: RTV Seaport

Donderdagavond 12 december staan er verdeeld over drie zalen vijf sessievergaderingen op de agenda van de gemeenteraad. Raadsplein TV is er weer bij en zendt er twee live uit. De overige drie worden door middel van interviews samengevat. De rechtstreekse uitzending, te zien via Ziggo kanaal 40, raadsplein.tv en onze website, begint om 19:20 uur met een korte voorbeschouwing.

De twee sessies in de raadzaal zijn live te volgen. Vanaf 19:30 uur gaat het over de benodigde investeringen in het maatschappelijk vastgoed, zoals de bibliotheek, schouwburg en de buurtcentra. Na de pauze gaat het om 21:30 uur verder met de Woonvisie 2040, waarover op 14 november ook al is vergaderd. Daarbij gaat het over onderwerpen als de omvang van de woonvoorraad, het tekort aan huizen in het middensegment, de combinatie wonen en zorg en gedifferentieerd en duurzaam bouwen.

In de pauze (vanaf circa 21 uur) en na afloop (circa 23 uur) is er aandacht voor de andere sessies, die gaan over meer waarde halen uit afval, de strategische positie van Velsen in de regio en het Beeldkwaliteitsfonds Havengebied, waarmee de gemeente financiƫle steun wil bieden aan bedrijven om het aangezicht van hun pand of terrein te verbeteren. Zie voor de agenda en diverse stukken www.velsen.nl > bestuur & organisatie > gemeenteraad > vergaderkalender.