Tentoonstelling Kabouterkinderen en fotowedstrijd

Tentoonstelling Kabouterkinderen en fotowedstrijd
Foto: Pieter Vermeulen Museum

Zondag 8 december belooft een gezellige dag te worden in het Pieter Vermeulen Museum voor iedereen, die gratis om 14.00 uur de opening van de tentoonstelling ‘De kabouterkinderen’ komt bijwonen. Via 15 prachtige diorama’s worden bezoekertjes meegenomen in de kabouterwereld.

Twee ‘echte’ kabouters openen de tentoonstelling, het bijbehorende verhaal wordt die dag verschillende malen voorgelezen en onder begeleiding kunnen kabouters geknutseld worden.

Verder start in het museum de fotowedstrijd ‘klimaatverandering in onze achtertuin’. Beroepsfotograaf en tevens jurylid Mark Sassen is zondag de hele middag aanwezig om tips en aanwijzingen te geven hoe foto’s te maken van kabouter Pietertje.

Het Pietertje mag op de foto niet ontbreken en kan door kinderen vanaf 12 jaar en door volwassene tijdens een workshop gemaakt worden, kosten € 2,50. Een kant en klaar Pietertje kost €4,-. De winnende foto wordt gepubliceerd in het boek ‘Pietertje gaat voor groen’. Verder ontvangt de winnaar een prijzenpakket vol met duurzame artikelen.