Kuba Moskee houdt zondag Open Dag

Kuba Moskee houdt zondag Open Dag
Foto RTV Seaport: Chris Hoppenbrouwer

Op zondag 1 december organiseert de Kuba Moskee van 12.00-17.00 uur een open dag voor iedereen. Bezoekers worden ontvangen met koffie of thee in de ontmoetingszaal en kunnen onder deskundige begeleiding deelnemen aan een rondleiding. Er mogen ook foto’s gemaakt worden.

Tijdens de rondleidingen wordt over de moskee verteld en waar deze precies voor dient. Het gebedshuis kan worden bezocht en kan er kennis gemaakt worden met de gebeden, rituelen en vele andere activiteiten die de moskee biedt. Uiteraard kunnen er vragen gesteld worden.

Voor kinderen zijn er allerlei activiteiten zoals schminken en kleurplaten kleuren. Verder worden de bezoekers getrakteerd op lekkernijen zoals een broodje döner en Turkse pizza.

Behalve de gebedsruimte heeft de moskee nog andere ruimten zoals een ontmoetingscentrum, waar mensen met verschillende achtergronden buiten de gebedsdiensten bij elkaar komen. Hiermee heeft de moskee naast de religieuze functie ook een sociale functie.