Ser-Vies maken met fijnstof bij #BRAK

Met Hollandse Luchten meten bewoners zelf de luchtkwaliteit in IJmuiden. Maar hoe kunnen we zichtbaar maken wat er gemeten wordt? Daar hebben architect Iris de Kievith en ontwerper Annemarie Piscaer uit Rotterdam een oplossing voor. Ze kunnen fijnstof oogsten en gebruiken het als glazuur voor keramiek. Ze maakten er al een Rotterdams servies mee. Daarmee vragen ze op een ludieke manier aandacht voor luchtkwaliteit.

Zondag 24 november is het de beurt aan IJmuiden om een servies te ontwikkelen. #BRAK en Pieter Vermeulen Museum hosten die dag van 13.00 tot 17.00 uur een Ser-Vies workshop in het wikkelhuis in IJmuiden. De kleur van het servies dat gemaakt wordt met het IJmuidense fijnstof is een weergave van de luchtkwaliteit.

Meer informatie op brakijmuiden.nl.