Brand in bedrijfspand in IJmuiden

Brand in bedrijfspand in IJmuiden
© RTV Seaport / Dennis Gouda

De brandweer is dinsdagmiddag in actie gekomen nadat er brand was uitgebroken in een bedrijfspand in IJmuiden. Even voor half vijf kwam de melding binnen dat er in de loods van Van Slooten Vis aan de Vissershavenstraat brand zou woeden. Vanwege de hevige rookontwikkeling werd er al vrij snel opgeschaald naar middelbrand.

In de loods bleek een elektrische heftruck in de brand te zijn gevlogen. Door de hitte van de brand is een elektrische heftruck die ernaast stond geparkeerd ook in de brand gevlogen. De toegesnelde brandweer heeft het vuur geblust terwijl het bedrijfspand werd ontruimd.

Een woordvoerster van de veiligheidsregio Kennemerland laat weten dat er uit voorzorg een ambulance is gekomen maar dat er niemand gewond is geraakt. Er zal nu worden bekeken hoe het verder zal worden afgehandeld omdat het een elektrische heftruck betreft en of deze door de batterij eventueel opnieuw in de brand kan vliegen.

De straten rondom het pand zijn door de politie afgezet.

tekst: Jutter/Hofgeest