Pianiste Regina Albrink in ’t Mosterdzaadje

Pianiste Regina Albrink in ’t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / Andries Lenstra

De pianiste Regina Albrink geeft al jarenlang een Kerstrecital in Het Concertgebouw Amsterdam. Ze begon hiermee in 1991. Het concert is steevast uitverkocht dankzij interesse vanuit heel de wereld. Op zondag 17 november om 15.00 uur kunnen we in ‘t Mosterdzaadje een voorproefje beluisteren van haar traditionele concert. Uitgevoerd wordt Beethoven (Pastorale) en van Chopin o.a. de ‘Grande valse Brillante’

Regina vertelt: ”De Pstorale ligt me na aan het hart. Beethoven wandelde graag alleen in de natuur en deze sfeer weet hij zo prachtig op te roepen. Dit is één van zijn lieflijkste sonates. En Chopin ontbreekt nooit op mijn recitals. Weergaloos is zijn  4e Ballade. Zeer complex, met een enorme diepte en ook zelfs waanzin. Als tegenhanger zijn zijn walsen zijn een stuk luchtiger”.